Domácí hospic Křídla je jedním ze středisek Diakonie Apoštolské církve se sídlem v Českém Těšíně. Kontaktní pracoviště se nachází v Sedlčanech. Jsme registrovaným poskytovatelem zdravotních služeb poskytující domácí péči – paliativní ve vlastním sociálním prostředí pacienta. V Křídlech usilujeme o partnerský přístup, nechce pacientům život prodlužovat, ale ani zkracovat, chceme snížit jejich utrpení. Domácí – mobilní hospic usiluje o poskytování kvalifikované pomoci nejen nemocným, ale také rodinám, které spolu s námi doprovázejí své blízké. Díky multidisciplinárnímu týmu (lékařkám, zdravotním sestřičkám, sociální pracovnici, duchovním i psycholožce a dobrovolníkům) vstupujeme do rodin a přinášíme pomoc.

Zdravotní péče je poskytovaná nepřetržitě 24 hodin denně, 365 dní v roce.

Dojezdová vzdálenost je do 35 kilometrů od Sedlčan.

Domácí hospic Křídla pomáhá nevyléčitelně nemocným lidem prožít důstojně poslední dny svého života za přítomnosti svých blízkých v jejich domácím prostředí.

Co poskytujeme?

• odbornou lékařskou a sesterskou péči formou pohotovosti 24 hodin denně
  • zaškolení členů rodiny a blízkých osob v ošetřování nemocného
  • podporu a pomoc sociálního pracovníka v oblasti dávkových systémů a v otázkách souvisejícíchs péčí o umírající, péče pro truchlící a pozůstalé
  • podporu a pomoc psychologa pro nemocného a jeho rodinu a blízké osoby dle přání nemocného zajištění duchovní péče

Pavlína Oubrechtová
zdravotní sestra, jedna ze zakladatelek domácího hospice v Sedlčanech

Jsem 25 let v manželství se skvělým mužem. Máme spolu dvě úžasné již dospělé, studující dcery, které jsou nám velkou oporou a pomocí. Jsme poměrně aktivní rodina od roku 2005 žijeme v Sedlčanech. Doprovázení nemocných v jejich domácím prostředí s důstojným ukončením života bylo pro mne výzvou již mnoho let. Sama jsem neměla odvahu začít. Po mém setkání s Lucií a následně Ivanou jsme se společně pustily do díla a od září 2018 spolu s týmem poskytujeme službu v našem regionu. Modlíme se za Boží působení skrze nás v rodinách.

Díky za důvěru všech členů rodin, které jsme měly možnost poznat.

Pokud se budete chtít osobně zeptat můžete mě kontaktovat na této adrese: pavlina.oubrechtova@hospickridla.cz

Domácí hospic Křídla

telefon: +420 608 083 555